Slide show

Απάτη χρέους: η Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα!


Το ελληνικό χρέος, ως εκ τούτου, είναι ως επί το πλείστον δεν ελληνικού χρέους. Το χρέος που απαιτεί η Γερμανία και άλλα έθνη για να πληρώσουν, είναι τα χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν ποτέ! Έτσι οι Έλληνες δεν χρωστάνε τα λεφτά. Αυτή ήταν μια απάτη, επειδή οι Έλληνες δεν υπέφεραν αυτό το χρέος.Lyndon LaRouche, 17 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό που οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν για την Ελλάδα και το "χρέος της", είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κλείσει ένα τεράστιο ξέσπασμα τραπεζιού της Wall Street-Λονδίνο και να κάνει πάλι την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Εάν δεν συμβεί αυτό, η επιδείνωση της πτώχευσης ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος των διατλαντικών χωρών θα συνεχίσει να δημιουργεί απεγνωσμένες συγκρούσεις με τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας, με την απειλή του παγκόσμιου πολέμου.
Η υπόλοιπη Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αρνείται να κλείσει αυτή την εκδοχή της Wall Street, και σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του Obama Jack Lew υποστήριξε αυτή την άρνηση , μεταξύ άλλων με απειλητικό τηλεφώνημα προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.
Τι Obama, Merkel, et al. απαιτούν από την Ελλάδα, αντί να κλείσει αυτή την πανευρωπαϊκή απάτη από τις τράπεζες, να έχει πλεόνασμα ύψους 4,5% της ετήσιας οικονομίας της, αποκλειστικά για να πληρώσει το "ελληνικό χρέος". Σε όρους ΗΠΑ; Αυτό θα σήμαινε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ένα κρατικό φορολογικό πλεόνασμα ύψους 750 δισ. Δολαρίων ετησίως, προκειμένου να εξοφλήσουν το χρέος. Δεν θα ακούσετε τον Ομπάμα ή τον εθελοντισμό Lew να το δοκιμάσετε. είναι αδύνατο.
Η απάτη του «ελληνικού χρέους» είναι η ίδια με την αποπληρωμή του TARP εδώ και η εκτύπωση από την Federal Reserve των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέα χρήματα για την κάλυψη των χρεών της Wall Street. και οι δράστες της είναι οι ίδιες τεράστιες τράπεζες.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεγάλες τράπεζες έλαβαν εκατομμύρια subprime, μη επιστρέψιμα στεγαστικά δάνεια που πωλούνταν από τις εταιρείες δέσμευσής τους, και τα κατέστησαν σε τοξικές τίτλους που ανατίναξαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και ολόκληρη την οικονομία το 2008. η κυβέρνηση τους έσωσε, ενώ το βιοτικό μας επίπεδο βυθίστηκε.
Στην Ευρώπη, οι τράπεζες αγόρασαν τα ενυπόθηκα χρεόγραφα από τις αμερικανικές τράπεζες. Ταυτόχρονα, έκαναν εκατομμύρια απρόβλεπτα δάνεια υψηλού κινδύνου δικής τους - όχι μόνο στους ιδιοκτήτες σπιτιού αλλά και στις κυβερνήσεις χωρίς τα μέσα αποπληρωμής τους, όπως αυτές της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ουγγαρίας και άλλων. Συμμετείχαν οι τράπεζες της Big Wall Street, ιδίως η Goldman Sachs, η οποία δημιούργησε «μαγεία» παράγωγα: Πάρτε ένα τραπεζικό δάνειο στην Ελλάδα, το κάνετε να μοιάζει σαν απλή «ανταλλαγή νομισμάτων» αντί για χρέος - αλλά να το μετατρέψει σε πολύ μεγαλύτερο χρέος δέκα χρόνια αργότερα.
Όλο αυτό το ευρωπαϊκό χρέος υψηλού κινδύνου ανατινάχτηκε στις μεγάλες τράπεζες το 2009, ένα χρόνο μετά την ανατίναξη του χρέους των αμερικανικών δανείων. Στη συνέχεια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όλοι οι ίδιοι υπερέβησαν τον εαυτό τους, για να δημιουργήσουν ένα 1 τρισεκατομμύριο δολάρια "Ευρωπαϊκό TARP" που καλείται από τα αρχικά EFSF. Παγίδευαν τα megabanks έξω, με το ΔΝΤ να εισέρχεται, χρησιμοποιώντας "μόνο" περίπου 600 δισεκατομμύρια δολάρια για να πληρώσει το αναξιόπιστο "subprime δημόσιο χρέος" μέρος της. 275 δισ. Δολάρια κατέβαλαν "ελληνικό χρέος".
Αυτό το τεράστιο δάνειο τραπεζών πέρασε μέσω των κυβερνήσεων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας κ.λπ., οι οποίες το πέρασαν αμέσως στις τράπεζες που είχαν τους «δανειστές της υποεπενδύσεώς τους».
Πρέπει να πετάξουμε αυτό το πράγμα ως ένα κορυφαίο ζήτημα στις ΗΠΑ. Μπορείτε να βυθίσετε τη Wall Street σε αυτό το θέμα. Εάν βυθίσετε την ελληνική εξαπάτηση, θα ξεκινήσετε μια έκρηξη αλυσιδωτής αντίδρασης του διεθνούς διατλαντικού συστήματος, όπως το σύστημα Wall Street και παρόμοια πράγματα, οι Βρετανοί και άλλοι. Είναι αυτοί που χρωστάνε το χρέος και όχι τους Έλληνες. 
- Lyndon LaRouche • 17 Φεβρουαρίου 2015
Η υποτίμηση του ελληνικού χρέους ήταν κλασική. Το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Έπειτα "πήρε" δύο τεράστια προγράμματα διάσωσης το 2010 και το 2012, περίπου 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων το καθένα. Λιγότερο από το 10% των 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων έμεινε στην Ελλάδα και δαπανήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. περισσότερα από το 90% πήγαν άμεσα και αμέσως στην Deutsche Bank, την HSBC, την JPMorgan Chase και τους συναδέλφους τους καρχαρίες, με μικρά ποσά να πέφτουν μαζί με τα hedge funds. Ο πρώην Έλληνας υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Λουκά Κατσέλη, έχει δώσει τεκμήρια ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πραγματικά δαπανηθεί ή επενδύσει μόλις το 3%από τα 275 δισ. δολάρια. Οι μόνες τράπεζες που έπρεπε να διαγράψουν το "ελληνικό τους χρέος" ήταν ελληνικές τράπεζες. όλες οι Wall Street και οι τράπεζες με επίκεντρο το Λονδίνο έλαβαν το «περιουσιακό τους στοιχείο» από τα τοξικά τους χρέη 100% εγγυημένα από την ευρωπαϊκή αυτή εξαπάτηση. Αυτό έκανε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν έτσι ώστε η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε στη συνέχεια να δανειστεί περισσότερα για να τους εξασφαλίσει με 50 δισεκατομμύρια δολάρια - έτσι το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε όταν δήθεν μειώθηκε! Μια συνολική εξαπάτηση!
Στη συνέχεια, μεταξύ του 2010 και του σήμερα, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία κ.λπ. κλήθηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό γι 'αυτό το τεράστιο νέο χρέος διάσωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτοί επέβαλαν μια εγχώρια λιτότητα, μέχρι που ο λαός τους μετανάστευσε, τα ποσοστά θνησιμότητας αυξήθηκαν και τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν και τα σύννεφα καπνού ξύλου αυξήθηκαν πάνω από τις σύγχρονες πόλεις των οποίων οι κάτοικοι δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά τη σύγχρονη θερμότητα. Μετά από πέντε χρόνια αυτής της τιμωρίας, το χρέος των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ελλάδας έφτασε τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου - αφού τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια πέρασαν στις τράπεζες!
Και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης στο γάντζο για αυτό το ψεύτικο χρέος, όλα αυτά. Το εγγυώνται. Η Ελλάδα και η Ιρλανδία και οι άλλες θραυσμένες χώρες λιτότητας δεν μπορούν να την πληρώσουν, οπότε η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει είτε να συμφωνήσει να αναδιοργανώσει το εν λόγω χρέος και να την καταγράψει, είτε οι φορολογούμενοι τους θα πληρώσουν για την εξαπάτηση.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά πλέον από την Ευρώπη να κλείσει αυτή την παγκόσμια υποτίμηση της τράπεζας: Να διαγράψει το μη πληρωτέο χρέος. επενδύουν στην αναζωογόνηση της οικονομικής παραγωγικότητας με την οικοδόμηση νέων οικονομικών υποδομών.
Επιπλέον, οι megabanks πρέπει να τεθούν μέσω μιας αναδιοργάνωσης Glass-Steagall και να διαλυθούν.
Στο οποίο ο Lyndon LaRouche πρόσθεσε:
"Αυτό το πράγμα πρέπει να τεθεί δυνατά και καθαρά σε κάθε πόρτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν θέλετε να αποφύγετε τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό θα κάνετε."
Εν τω μεταξύ, στην Ουκρανία, αφού οι δυνάμεις του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου έφυγαν σήμερα από την πυρκαγιά του Ντεμπάλτσεβο, μια πραγματική κατάπαυση του πυρός έρχεται τώρα σε ισχύ, όσο εύθραυστη και τα βαριά όπλα αποσύρονται από τις εμπρός γραμμές και από τις δύο πλευρές, ηγέτες της γαλλικής, γερμανικής, ουκρανικής και ρωσικής κυβέρνησης στο Μινσκ την περασμένη εβδομάδα. Για να το καταστήσουμε μια διαρκή εκεχειρία, το μόνο που χρειάζεται τώρα, αφαιρεί αμέσως τη ναζιστική Βικτόρια Nuland από το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Lew απειλεί την Ελλάδα: υποτιθέμενος ή άλλος

Σε εκδήλωση καταστροφής, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew ζήτησε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Janis Varoufakis να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τα αιτήματα της ευρωζώνης ή να υποστεί "άμεσες δυσκολίες".
Στην άκρως συγκεκαλυμμένη διπλωματική γλώσσα, ο Λουου είπε στον Βαραφάκη να βρει μια «εποικοδομητική πορεία προς την κατεύθυνση της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να στηρίξει το θεμέλιο που υπάρχει για την προώθηση της ανάπτυξης και της μεταρρύθμισης», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Treasury. Λειτουργεί τώρα, είπε: «ο χρόνος είναι ουσιαστικός», καθώς ένα «αδιέξοδο» δεν είναι καλό για την Ευρώπη.
Η Ελλάδα έπρεπε να υποβάλει την πρότασή της ζητώντας σήμερα την παράταση της δανειακής σύμβασής της - όχι προγράμματος διάσωσης - στους υπουργούς της Ευρωζώνης σήμερα, αλλά αυτό αναβλήθηκε μέχρι αύριο, στις 19 Φεβρουαρίου. Ο Guardian ανέφερε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προειδοποιεί ότι η Αθήνα δεν θα σπάζει να απαιτήσει την επέκταση της συμφωνίας διάσωσης:
"Πιστεύουμε ότι οι όροι της διάσωσης δεν μπορούν να συνεχιστούν με κανένα τρόπο".
Η Γερμανία επιμένει αλλιώς.
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντς Ντομμπρόβσκ, ζήτησε σήμερα ότι η Αθήνα συμμορφώνεται με τους όρους της αρχικής συμφωνίας διάσωσης, προειδοποιώντας την Αθήνα να μην κάνει μονομερείς κινήσεις για να αναστρέψει το πρόγραμμα λιτότητας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Εν τω μεταξύ, στις παρατηρήσεις του στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Parapolitica, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Αλέκος Φλαμμποράσης ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προσθέτοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η Ελλάδα θα την ζητήσει " το ζήτημα είναι πολιτικό. " Υπογράμμισε:
"Η Αθήνα δεν ζητά την παράταση του Μνημονίου καθώς η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το Μνημόνιο. Η χώρα μας ζητά μια παράταση της σύμβασης δανείου ... έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε μερικά πράγματα που είναι εξαιρετικά".

Κύπρος να δώσει στην Ελλάδα άνευ όρων στήριξη

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι η χώρα του θα δώσει στην Ελλάδα πλήρη υποστήριξη σε όλες τις συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχολιάζοντας τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ, ο Αναστασιάδης είπε: «Δεν λέω ότι είμαι αισιόδοξος · ωστόσο, λέω ότι επιθυμούμε όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι η απάντηση στην λιτότητα ή σε μια αυστηρή λιτότητα, μια θέση την οποία ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, συμπεριέλαβε στο προεκλογικό του πρόγραμμα και είπε στο CNA:
"Η σταθερή στάση της Κύπρου είναι η στήριξη της Ελλάδας και αυτή είναι η θέση που υποστήριξα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αυτό επιβεβαιώνεται από την ελληνική πλευρά. Συνεπώς, αυτή θα είναι η πολιτική μας σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν είτε η Eurogroup συνεδριάσεις ή τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. "
Σχολιάζοντας μια πιθανή ελληνική έξοδο από το ευρώ, είπε:
"Φυσικά, ένα πιθανό Grexit δεν θα επηρέαζε μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Συνεπώς, θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες, αλλά μόνο λίγες που δεν θα επηρεάσουν δραματικά την κατάσταση στην Κύπρο".

Η μάχη για το γυαλί-Steagall στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Δύο Ιταλοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Marco Zanni και Marco Valli, κατέθεσαν έναν κατάλογο 101 τροπολογιών στο πλαστό νομοσχέδιο διαχωρισμού τραπεζών της ΕΕ, το οποίο κατατέθηκε για ψηφοφορία στην επιτροπή του ΕΚ στις 23-24 Μαρτίου. Εάν εγκριθεί, οι τροποποιήσεις θα μετατρέψουν τον κανονισμό της ΕΕ σε πραγματική τραπεζική μεταρρύθμιση τύπου Glass-Steagall.
Πολλές τροπολογίες απλώς καταργούν τα άρθρα του νομοσχεδίου που είναι άχρηστα σε ένα τραπεζικό καθεστώς διαχωρισμού, ενώ άλλα άλλαζουν το κείμενο που συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή προσθέτουν νέες παραγράφους για να δώσουν τα δόντια του λογαριασμού. Η τροπολογία 1, για παράδειγμα, απορρίπτει την άποψη ότι ένα πιστωτικό ίδρυμα πρέπει απλώς να "μειώσει την έκθεση σε υπερβολικούς κινδύνους" και διευκρινίζει ότι αυτό πρέπει να επιτευχθεί "με την κατάργηση της έμμεσης κρατικής εγγύησης που απολαμβάνουν οι εμπορικές δραστηριότητες που εκτελούν τα πιστωτικά ιδρύματα". Η τροπολογία 2 προσθέτει στο άρθρο. 1, η οποία ζητεί "τη διευκόλυνση της διαταγμένης επίλυσης των κρίσεων και της ανάκαμψης", το πέρασμα "χωρίς επιπτώσεις στους φορολογούμενους και χωρίς την εφαρμογή διάσωσης".
Οι τροπολογίες 4 και 14 τροποποιούν το κείμενο που προτείνει η Επιτροπή για τον "διαχωρισμό ορισμένων εμπορικών δραστηριοτήτων" σε "διαχωρισμό εμπορικών δραστηριοτήτων από πιστωτικές δραστηριότητες". Η τροπολογία 8 εισάγει την απαγόρευση όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων και η τροπολογία 9 διευκρινίζει ότι τα "πιστωτικά ιδρύματα" δεν μπορούν να ασκούν τέτοιες δραστηριότητες. Η τροπολογία 15 αναθέτει στα "βασικά πιστωτικά ιδρύματα" να εκτελούν "αποκλειστικά" εμπορική τραπεζική. Η τροπολογία 16 εισάγει μια εντελώς νέα παράγραφο που λέει ότι "Όλες οι δραστηριότητες που δεν αναφέρονται στην παράγραφο 1 (άρθρο 8) πρέπει να θεωρούνται ως εμπορικές δραστηριότητες.Αυτές οι εμπορικές δραστηριότητες απαγορεύονται για τις βασικές πιστωτικές οντότητες" εκτός από μερικές περιπτώσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ειδικές εκπτώσεις σελίδας έως και 40%

NEW