Slide show

Γιατί δεν Έρχεται η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Τα 10 κρίσιμα και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα -πραγματικοί δράκοι- που κρατούν την ελληνική οικονομία φυλακισμένη, μειώνουν την αξιοπιστία της χώρας και δηλητηριάζουν τις παραγωγικές της δυνάμεις με απαισιοδοξία και απόγνωση


Ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει χωρίς τη ριζική αντιμετώπιση των πέντε «δράκων» που δεν είναι άλλοι από:

ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ

  • 1. Το μεγάλο δημόσιο χρέος
  • 2. Το προβληματικό ασφαλιστικό σύστημα
  • 3. Το δυσλειτουργικό φορολογικό σύστημα
  • 4. Τα δίδυμα προβλήματα της πολυνομίας και της κακονομίας
  • 5. Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης
  • 6. Η κακοδιαχείριση του μεγάλου δημόσιου χρέους



Έτσι Η Έλλειψη εσόδων αντιμετωπίστηκε με μέτρα άδικης υπερφορολόγησης βασιζόμενη στο τι θέλουμε να εισπράξουμε και όχι στο τι έχει τι δυνατότητα ο φορολογούμενος να δώσει με βάση τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ του έσοδα.

Η ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ


Τα μέτρα αυτά είναι:

  • 1. Η υπερφορολόγηση ( ποινικοποίηση ) της ιδιοκτησία ακινήτου για την αύξηση των εσόδων η οποία βγάζει εκτός 150 επαγγέλματα σχετικά με την οικοδομική ανάπτυξη
  • 2. Η υπερφορολόγηση (ποινικοποίηση) της γεωργικής παραγωγής που κάνει τους αγρότες να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες
  • 3. Η υπερφορολόγηση (ποινικοποίηση) των μικρομεσαίων ατομικών επιχειρήσεων που κάνει την κατοχή ατομικής επιχείρησης μη βιώσιμη με ότι συνεπάγεται αυτό στην αύξηση της ανεργίας 
  • 4. Κερασάκι στην τούρτα είναι και τα υψηλά ασφάλιστρα και οι εξτρά φόροι και εισφορές των μικρομεσαίων που δημιουργούν ακόμα πιο πολλά λουκέτα στα καταστήματα και ακόμα πιο πολλούς άνεργους.
  • 5. Η νοοτροπία του μουχλιασμένου σάπιου κράτος "Ο θάνατος σου πολίτη ή ζωή μου " στην φορολόγηση και στην εφευρετικότητα νέων φόρων , που στην ουσία εξοντώνει τον πολίτη "αγελάδα για άρμεγμα" και στην συνέχεια και το ίδιο το κράτος γιατί ισχνές και ψόφιες αγελάδες έχουν σαν αποτέλεσμα  λουκέτα , ανεργία , μετανάστευση και ισχνό και πεινασμένο ιδιοκτήτη (Κράτος) , με αντίτυπο και στους κρατικούς υπαλλήλους με  συνεχείς μειώσεις μισθών και επιδομάτων.*
Το τι έπρεπε να έχει γίνει ??? Είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη αλλά άγνωστο στον δυσκίνητο σκουριασμένο σάπιο Ελληνικό κρατικό μηχανισμό και την μια απ τα ίδια βολεμένη δικομματική εξουσία ,  Δείτε π.χ την Ιρλανδία τι έκανε !!!


Πως η Ιρλανδία αποχαιρετά την οικονομική κρίση:


«Επί πέντε χρόνια δύο υπουργοί έδωσαν σκληρή μάχη κατά του ιρλανδικού δημοσιονομικού ελλείμματος. Ο Μπρένταν Χόουλιν από το εργατικό κόμμα ήταν αρμόδιος για τις δαπάνες και ο Μάικλ Νούναν από το Fine Gael για τα δημόσια έσοδα. Η εξυγίανση των δημοσιονομικών έμοιαζε με ηράκλειο άθλο. Στον οικονομικό απολογισμό της ιρλανδικής κυβέρνησης για το 2015 ο Μπρένταν Χόουλιν περιγράφει με μελανά χρώματα το 2010, όταν η Ιρλανδία εκχωρούσε κυριαρχικά της δικαιώματα στους δανειστές στις Βρυξέλλες, στη Νέα Υόρκη και τη Φρανκφούρτη.



Το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε φθάσει τότε στο 11% του ΑΕΠ, που αντιστοιχούσε σε 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Στα τέλη του 2015 το έλλειμμα περιορίστηκε σε μόλις 62 εκατομμύρια από 8 δισεκατομμύρια το 2014. Με άλλα λόγια η χώρα παρουσίασε έναν σχεδόν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Ο αρμόδιος για τις δημόσιες δαπάνες υπουργός, με φανερή υπερηφάνια, χαρακτηρίζει τα νέα στοιχεία εντυπωσιακά. Η οικονομική ανάκαμψη οφείλεται στη ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας. Ο Μάικλ Νούναν αμφισβητεί μάλιστα τις αιτιάσεις ότι η ανάκαμψη οφείλεται εν πολλοίς σε μια νέα «φούσκα».



Σημαντικά έσοδα από την φορολογία πολυεθνικών



Το 2015 η ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας έφθασε το 7%, ενώ για φέτος η ανάπτυξη θα περιοριστεί περίπου στο 4,5%. Ο υπουργός Δημοσίων Εσόδων άφησε να εννοηθεί ότι αναμένει κατά την τρέχουσα χρονιά μεγαλύτερη ανάπτυξη και ότι το έλλειμμα ενδεχομένως θα μηδενιστεί. Η μοναδική στην Ευρώπη αλματώδης ανάπτυξη οφείλεται στην ιδιωτική κατανάλωση, αλλά και τις επενδύσεις. Εξέχων είναι ο ρόλος και των εξαγωγών, που ελέγχονται κυρίως από πολυεθνικές. Μόνο από τη φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων το κράτος διασφάλισε έσοδα μερικών δισεκατομμυρίων.

Μήπως όμως το γεγονός αυτό ενισχύσει στις επικρίσεις κατά του νέου ποσοστού φορολόγησης πολυεθνικών; Το Δουβλίνο καθιστά σαφές ότι το 12,5% δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Το ποσοστό δεν θα αλλάξει και δεν του περνά καν απ΄ το μυαλό να ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό, τόνισε ο υπουργός Μάικλ Νούναν.



Υπόδειγμα αποδοτικής πολιτικής λιτότητας

Δεν αποκλείεται η Ιρλανδία να βγει τελικά κερδισμένη από τη μεταρρύθμιση της διεθνούς φορολόγησης επιχειρήσεων. Το 2015 μερικές πολυεθνικές ψηφιακής τεχνολογίας μετέφεραν τις ευρεσιτεχνίες τους από φορολογικούς παραδείσους της Καραϊβικής στην Ιρλανδία και καταβάλλουν πλέον λίγο περισσότερους φόρους. Έτσι η Ιρλανδία έγινε τα τελευταία σκληρά και δύσκολα χρόνια υπόδειγμα για τους υπέρμαχους της σκληρής πολιτικής λιτότητας. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το ιρλανδικό μοντέλο μπορεί να μεταφερθεί άκριτα και αβίαστα σε άλλες χώρες». 

*Δηλαδή όσο το κράτος εξοντώνει ον πολίτη τόσο θα αυτοεξοντώνεται και το ίδιο χωρίς όμως ποτέ να έχει τη δυνατότητα να το καταλάβει αυτό και να βάλει ένα φρένο

Π.χ το δικό μας παιδί λέει: μα τι μου λέτε εγώ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ επί ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ γιατί κουνούσα σημαίες και είμαι Άρχοντας , Θεός , στο απυρόβλητο 
Απάντηση ΝΑΙ αλλά το ένα παιδί σου έφυγε στο εξωτερικό να βρει δουλειά και το άλλο σου παιδί είναι άνεργο και βρίσκει καμιά φορά περιστασιακή δουλειά με 430 μηνιαίο μισθό άρα δεν είσαι στο απυρόβλητο !!!

Διαβάστε επίσης

Το ΑΕΠ είναι ένας τρόπος μέτρησης χρέους για να αποκρύπτονται τα πραγματικά νούμερα που ΣΟΚΑΡΟΥΝ


Reblog:


Ειδικές εκπτώσεις σελίδας έως και 40%

NEW