Slide show

Σάλος για τον θάνατο του Ιωνά Καρούση - Αναλύοντας τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή


Δικαιολογούν τον θάνατό του επειδή πήγε στον ισραηλινό στρατό!

Έντονες αντιδράσεις στην οικογένεια του Ιωνά Καρούση αλλά και στην κοινή γνώμη της χώρας μας έχει προκαλέσει ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, με την οποία υποστηρίζει ότι ο 26χρονος δεν είναι αθώος! Μιλώντας στο Star o πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας συνεχίζει την προκλητική του ρητορική, η οποία προκάλεσε την αιχμηρή απάντηση και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Τελ Αβίβ: «Ο Ιωνάς ήταν ψυχούλα. Τον σκότωσαν με 4 σφαίρες στο στήθος».

H εμπρηστική δήλωση της παλαιστινιακής παροικίας

Ο Ιωνάς σκοτώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από Παλαιστίνιους τρομοκράτες ωστόσο έγινε ξανά στόχος αυτή την φορά της Παλαιστινιακης Παροικίας Ελλάδος η οποία σε ανάρτηση της ανέφερε ότι ο 26χρονος δεν ήταν ένας αθώος πολίτης.

O πρόεδρος της Παλαιστινιακής παροικίας επέμεινε στην αρχική του θέση μιλώντας στο Star και την Ελευθερία Σπυράκη.

«Θα λυπούμασταν πάρα πολύ αν ήταν όντως Έλληνας 100% και πήγαινε για μία βόλτα για δουλειά ή να σπουδάσει. Ήταν στρατιώτης, ποιος μας λέει ότι δεν έχει σκοτώσει ο ίδιος κάποιον Παλαιστίνιο όταν υπηρέτησε στο στρατό του Ισραήλ; Στον ισραηλινό στρατό τι πήγε να κάνει, γιατί δεν επέλεξε να πάει στον ελληνικό στρατό;» δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελ Σαιέντ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος!

Επιμένει στην εμπρηστική δήλωση ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας
Σφοδρές αντιδράσεις για τη δήλωση των Παλαιστινίων

Εξοργισμένοι με την ανακοίνωση δηλώνουν οι συγγενείς του Ιωνά στην Ελλάδα. Κάποιοι προσπαθούν, όπως λένε, να αμαυρώσουν την μνήμη του 26χρονου ο οποίος πίστευε βαθιά στην ειρήνη γεγονός που έχει αποδείξει με την πορεία και τις πράξεις του..
Γ. Καρούσης: Ο Ιωνάς πήγε στον ισραηλινό στρατό γιατί γεννήθηκε στο Ισραήλ

 
Συγγενής Ιωνά Καρούση:«Οραματιζόταν τη ζωή του στο Ισραήλ με τη κοπέλα του» - Θρήνος για τον 26χρονο

«Ο Ιωνάς έπρεπε να πάει στον ισραηλινό στρατό γιατί γεννήθηκε στο Ισραήλ. Δεν νομίζω ένα παιδάκι που φορούσε ένα κοντομάνικο και ένα κοντό παντελονάκι και είχε ένα ταμπλετ και κατέγραφε μία εργασία να ήταν ο εχθρός αυτών που έκαναν αυτή την ενέργεια. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ήταν μέλος του ισραηλινού στρατού, καλά του κάνανε. Πήγε στον ισραηλινό στρατό, επέλεξε να πάει μόνο σε διοικητική μονάδα, ζήτησε να μην πάει σε μάχιμη μονάδα» απαντά εξοργισμένος με την ανακοίνωση της παλαιστινιακής παροικίας ο Γ. Καρούσης, θείος του αδικοχαμένου 26χρονου.

«Απαράδεκτο. Τον ήξεραν τον Ιωνά τι παιδί ήτανε; Γνωρίζουν ότι ο πατέρας του θεραπεύει και νοσηλεύει πάρα πολλούς Παλαιστινίους;» αναρωτήθηκε ο νονός του Ιωνά, Νικόλαος Γρηγοριάδης.

«Αισχρή» χαρακτήρισε την δήλωση κατά του Ιωνά ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η ανακοίνωση της «Παλαιστινιακής Κοινότητας» για τον νεκρό Ιωνά εκτός από προφανώς αισχρή, αποτελεί και την απόδειξη του πραγματικού προβλήματος» σχολίασε.


Το σχόλιο του Αδ. Γεωργιάδη για την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας
Αύριο η κηδεία του Ιωνά στην Ιερουσαλήμ

Η κηδεία του 26χρονου Ιωνά θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο του όρους Σιών στην Ιερουσαλήμ, όπου φίλοι της οικογένειας αλλά και μέλη της ελληνικής κοινότητας των Ιεροσολύμων αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο φοιτητή.

Εκτιμήσεις Ισραηλινών και Αραβικά Μέσα: Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα | 05/10/2024

Αναλύοντας τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή στο χείλος της Αβύσσου η Ανθρωπότητα

5 Οκτ 2024  #krititvnadeis #antitheseis
Οι "Αντιθέσεις"  άνοιξαν την αυλαία των εκπομπών τους για την τηλεοπτική περίοδο 2024-2025 σε μια οριακή συγκυρία δραματικών εξελίξεων για την  Μέση και την ευρύτερη Ανατολή , την Μεσόγειο και τις παγκόσμιες γεωστρατηγικές προεκτάσεις.

Το "Σοκ και Δέος" σε όλο το φάσμα του Μεσανατολικού με την ανθρωπότητα στο χείλος της Αβύσσου, με επίκεντρο μία από τις σημαντικότερες περιφερειακές συγκρούσεις του πλανήτη, , που επηρρεάζει γεωπολιτικά, ενεργειακά, οικονομικά, εφοδιαστικά και υπαρξιακά, όχι μόνο τους εμφανείς πρωταγνιστές σε Ισραήλ , Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράν , Υεμένη , Αραβικό κόσμο και Μεσόγειο, αλλά και όλους τους μεγάλους παίκτες ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η αδιέξοδη σύγκρουση και ο φαύλος κύκλος στη μεσανατολική διένεξη εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων , πλανητικών προεκτάσεων

Τι διαδραματίζεται στην περίμετρο της Ευρασίας που στις μέρες μας αποτελεί το κύριο  πεδίο των ηγεμονικών ανταγωνισμών

Τα όρια της προβολής ισχύος, αποτροπής, γοήτρου υπεροχής και τα εφιαλτικά σενάρια γενικευμένης κλιμάκωσης με την απενοχοποίηση στη διεθνή σκηνή ακόμη και των πυρηνικών πληγμάτων
 


Οι προεκτάσεις της κρίσης  στο τρίγωνο Ελλάδα- Κύπρος - Τουρκία

Οι συνέπειες του αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου, η στάση των νέων παικτών ισχύος και οι στρατηγική στόχευση των παλαιών δυνάμεων ισχύος

Στο στούντιο της εκπομπής ο Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημήτρης Ξενάκης, με πεδίο έρευνας την Διεθνή Πολιτική στην Μέση Ανατολή και τα θεάμτα Ασφάλειας στη Μεσόγειο 
  • Στην εκπομπή παρεμβαίνουν και καταθέτουν την οπτική τους οι :
  • Μαίρη Μπόση Καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
  • Ιωάννης Μάζης Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ
  • Παναγιώτης Τσάκωνας Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, σπουδών ασφάλειας και ανάλυσης εξωτερικής πολιτικής στο ΕΚΠΑ - Επικεφαλής του Προγράμματος Ασφάλειας στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).
  • Δημήτρης Καραϊτίδης Πρέσβης ε.τ.
  • Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος Πρέσβης ε.τ
  • Θέμης Τζήμας Νομικός και διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής
  • Αλέξης Λεκάκης - Κερκυραίος Υποψήφιος διδάκτορας  Ιρανικής Εξωτερικής Πολιτικής στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου