Slide show

Τι φταίει και η Σητεία δεν έχει τουρισμό - σύγκριση Σητείας με Ηράκλειο

Ηράκειο περιοχή Αγία Πελαγία
ΕΡΩΤΗΣΗ Γιάννης Κορνάρος‎ to Sitia on line
Εγώ έχω μια απορία τόσα χρονια και θέλω να σας την πω. Πως γίνεται μια τόσο όμορφη πόλη σαν την Σητεια με τόσες ωραίες παραλίες και το ξακουστό ΒΑΙ (που αν δεν ήταν και αυτό ποιος ξέρει ποια θα ήταν η μοίρα μας) με 2 καράβια που είχαμε τότε και καταφέραμε σήμερα να μην έχουμε ούτε ένα της προκοπής, με ένα αεροδρόμιο κόσμημα ,με 2 βουλευτές και μάλιστα ο ένας να εχει τελεσει και υφυπουργός να είμαστε όλο προβλήματα,να μην έχουμε τουρισμό και να μην μας ξέρει άνθρωπος. Φταίει ο δήμαρχος φταίει ο δρόμος φταίει ο βουλευτής;;; ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΟ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΗΤΕΙΑ.....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να σας δείξω τι φταίει και η Σητεία δεν έχει τουρισμό και οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη και ειδικά το Ηράκλειο που έχει εκπληκτική τουριστική κίνηση, οι νέοι έχουν δουλειά , τα εστιατόρια έχουν δουλειά , τα μαγαζιά έχουν δουλειά , η οικοδομή και τα 100 σχετικά επαγγέλματα ( οικοδόμος, αλουμινάς, ψυκτικός υδραυλικός κτλ) έχουν δουλειά.

Για να υπάρξει τουριστική κίνηση σε ένα τόπο πρέπει να υπάρχει Επαρκή Ποιοτική Τουριστική Ανάπτυξη και για να γίνω πιο σαφής θα σας δείξω την Αγία Πελαγία ένα μεγάλο χωριό έξω από το Ηράκλειο και πώς η  Επαρκή Ποιοτική Τουριστική Ανάπτυξη έχει κάνει την ευρύτερη περιοχή να σφύζει από τουρισμό , με απίστευτες τουριστικές πληρότητες , με τα εστιατόρια να δουλεύουν μέχρι μεταμεσονύχτια , και με όλο τον κόσμο στη γύρο περιοχή να έχει δουλειά 

Ηράκλειο περιοχή Αγία Πελαγία

Οι μεγάλες και υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακές μονάδες φέρνουν τουρισμό στην περιοχή και σε συνδυασμό με την άριστες παραλίες και άριστη υποδομή σε εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα η περιοχή έχει απόκτηση φήμη που την κάνει κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως , είναι απίστευτη η τουριστική κίνηση το καλοκαίρι , πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε ...


Σητεία περιοχή Εγκαταλειμμένη

Τι Έπρεπε να έχουμε στη Σητεία
Από την άλλη Στην Σητεία ισχύει αυτό που λένε Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη
Η ευρύτερη περιοχή έπρεπε να έχει τουλάχιστον 10 μεγάλες τουριστικές μονάδες και τουλάχιστον 100 μικρότερες , το οδικό δίκτυο έπρεπε να είναι άψογο , έπρεπε να υπάρχει σχέδιο καμπάνια και δράση και επαρκή προώθηση των επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από ΟΛΟΥΣ του φορείς με αντισταθμιστικά οφέλη για τους επενδυτές.

Αντι αυτού τι έχουμε στη Σητεία ???
ΜΗΠΩΣ ???  Έχουμε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ από όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία ???
ΜΗΠΩΣ ??? Έχουμε  και τους οικολόγους , αστρολόγους σκουληκολόγους , ( Ίσως βολεμένοι διορισμένοι οι περισσότεροι ) να ΔΙΑΜΑΤΥΡΟΝΤΑΙ γιατί αν γίνει ΜΙΑ τουριστική μονάδα θα καταστρέψει την απείρου κάλους ομορφιά του τοπίου ,θα ρυπάνει την περιοχή  ???
( Δεν τολμώ να δείξω εικόνες από τα παράλια στην περιοχή της Σητεία από ντροπή απο το σκουπίδι και την εγκατάλειψη σε επίπεδο Master !!! )

Ναι βρε παιδιά ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΧΥΜΑΔΕΣ και τις ΑΝΟΝΙΔΕΣ  και θάνατος στα παιδιά μας , που για να βρουν δουλειά πρέπει να πάνε εργατάκια στη Γερμανία και στην Αυστραλία κτλ. 

BAI - Μοναδικό μέρος άλλα με ΑΝΥΠΑΡΤΕΣ τουριστικές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή 

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ την τρομερή οικολογική καταστροφή που προκαλείται στην περιοχή Ηράκειο περιοχή Αγία Πελαγία η ραγδεία τουριστική αναπτυξη

 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!













Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: (απο που ξεκινάμε δηλαδή)
Η Επαρκή Ποιοτική Τουριστική Ανάπτυξη ,Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ τουριστικές μονάδες , φέρνουν τουρισμό και αναδεικνείουν μια περιοχή , γιατί όσο όμορφη και αν είναι μια περιοχή ΔΕΝ προσελκύει τουρισμό αν δεν έχει ΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ υποδομες !!!

Σαν Μηχανολόγος έχω εργαστεί πάνω από δεκαετία σε ξενοδοχεία σαν τεχνικός ασφαλείας και υπεύθυνος τεχνικής συντήρησης , σε περιοχές εκτός Σητείας φυσικά , τα προϊόντα αυτού του τόπου είναι το Ελαιόλαδο και ο Τουρισμός , τώρα που με τις ξηρασίες και την Υπερφορολόγιση δεν υπάρχει πια ελαιόλαδο , έπρεπε να έχουμε ΑΡΙΣΤΗ υποδομή , και την επάρκεια σε υψηλής ποιότητας τουριστικές μονάδες για να μπορούν τα παιδιά μας να επιβιώσουν ΕΔΩ και όχι στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ψευτοζόντας και εκεί με κακές συνθήκες εργασίας και μισθούς συντήρησης.


Λόγο των μεγάλων εκπτώσεων στα πακέτα το έχουν παρακάνει οι μεγάλες μονάδες με τα all in one groups με τα βραχιολάκια και τα πράγματα δεν είναι ρόδινα , αλλά έως σε ένα σημείο , γιατί πρακτικά έχει αποδεικτοί ότι η μεγάλη μονάδα φέρνει κόσμο που ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΌΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΛΑ ΘΑ ΠΗΓΕΝΑΝ π.χ ΤΟΥΡΚΙΑ και οι άνθρωποι δεν μαντρώνονται μέσα αλλά βγαίνουν έξω , τρώνε στα εστιατόρια , ενοικιάζουν αυτοκίνητα , αγοράζουν κοσμήματα , αγοράζουν από minimarket και από είδη θαλάσσης , τρώνε παγωτά , πίνουν ποτά στα μπαρ , το ξενοδοχείο θα προσλάβει 60 άτομα από την γύρω περιοχή , θα πάθουν βλάβη μηχανήματα και θα δουλέψει ο ψυκτικός , ο υδραυλικός , ο συντηρητής ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού , θα πληρωθούν φόροι στο δήμο και το κράτος κ.τ.λ όλα είναι μια αλυσίδα , επιπλέον αυτός που θα μείνει ευχαριστημένο την επόμενη χρονιά θα ξανάρθει κα θα κλείσει πανσιόν με κουζίνα !!!

*** Το άρθρο γράφηκε βιαστικά σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα (κλαδεύω ελιές) είναι στο 10% από αυτά που θα ήθελα να γράψω , θα έχει και συνέχεια με περισσότερες μαρτυρίες φωτογραφίες και video.

Πηγλες εικόνων https://www.google.gr/maps https://www.google.gr/

ΜΗΠΩΣ Το φωνάζω χρόνια για την επιτακτική ανάγκη για τουλάχιστον 5 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή της Σητείας , έτσι ώστε οι νέοι να μη φεύγουν στο εξωτερικό να δουλεύουν οι επαγγελματίες τα μαγαζιά και οι έμποροι προμηθευτές , αλλά ΜΗΠΩΣ η ιδιεταιρότητα της Σητείας είναι ότι είναι μια πόλη ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ και ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ οι υπλοποιοί που δεν αντέχουν την ανεργία έχουν φύγει , έτσι ΜΗΠΩΣ αυτοί οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ που έχουν μείνει δεν τους καίγεται καρφί για την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , για ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ , και Θέσεις εργασίας , ΜΗΠΩΣ ο κόσμος θα βγεί να διαδηλώσει για την ανεξαρτησία του χοχλιού και της αχιμάδας και ΜΗΠΩΣ θα κάνει ασφαλιστικά μέτρα σε κάθε έργο ανάπτυξης και ΕΣΥ που τα λές αυτά για τουριστικές υποδομές κ.τ.λ είσαι η Μειοψηφία !!! ??? υποθέτω εγώ τώρα !!! ,

Σχετικά άρθρα: 
.


Ειδικές εκπτώσεις σελίδας έως και 40%

NEW